top of page

             ASTETTA PAREMPIA REISSUJA             

 ASTETTA PAREMPAA MATKASEURAA

AsTe  Matkat

o

Nuortin kierros 6.-9.9.2021 

"Illan taivas tummenee,
jo syksy maille hiipii;
tuuli kolkko kohisee
ja lehdon puita riipii."

Tervetuloa kanssamme unohtumattomalle syysvaellukselle Nuortin
henkeäsalpaaviin erämaisemiin. Matkan aikana pääsemme nauttimaan pohjoisen kosteasta ja kylmästä säästä, märkien kenkien hiertämistä rakkuloista
sekä yön pimeinä tunteina eksymisen aiheuttamasta adrenaliinipurkauksesta.

Kokeneet eränkävijät Teija ja Asko johdattavat sinut varmasti eksyksiin, ja onnekkaimmat päätyvät mahdollisesti jopa suden tai karhun ruoansulatuselimistöön.

Vaelluksesta selvinneille järjestämme loistokkaan Gaalan saunoineen, illallisineen ja huippuartisteineen Tuntsan Pubissa sekä Saint Elmo´s Night yökerhossa - Vaikka selvisit erämaasta, näistä juhlista et aamiaispöytään selviä!

Varaa matkasi nyt! Paikkoja rajoitettu määrä.


 

Outdoors-1630534490812.png

Reitti &
matkaohjelma

Aloitamme matkamme Rukalta Maanantai-iltapäivänä. Aluksi suuntaamme kohti Tulppiota ja Haukijärvenojan pysäköintialuetta, josta varsinainen vaelluksemme alkaa.

Anchor 1


Maanantai 7km

Jätettyämme auton ja sivistyksen taaksemme, pääsemme heti vaelluksen aluksi koettelemaan itseämme joen ylityksellä. Noin 30m leveässä Nuorttijoessa veden syvyys on noin puoli metriä, ja vesi on lähes käsittämättömän kylmää. 

Jäätyneillä jaloilla ja märillä vaatteilla tarvomme kuolemanväsyneinä noin seitsemän kilometriä Mettopalon autiotuvalle. Mikäli yön pimeydessä löydämme tuvan, tarkoittaa se että illallinen ehkä tarjoillaan.

Jos voimat riittävät, ja halot eivät ole läpeensä märkiä, sytytämme nuotion ja kierrämme taskumatin auki. Hömpsyjen ja hetken turinoinnin jälkeen vetäydymme yöpuulle.

 

Tiistai 20km


Huonosti nukutun yön jälkeen taistelemme kumpiko joutuu keittämään aamupuuron. Taistelu osoittautuu kuitenkin turhaksi huomattuamme että Sinolpullo on unohtunut autoon. Lusikoimme pikakahvijauheen kuiviltaan ja lähdemme tyhjin vatsoin kohti päivän määränpäätä, Venäjän rajalla sijaitsevaa Saihon autiotupaa. 

Matka taittuu vaivalloisesti humalaisten metsästäjien hauleja väistellen Nuorttijoen törmää myötäillen. Näin ainakin toivomme, koska matkaa varten hankittua kompassia kumpikaan ei osaa käyttää.

Reitin varrella on useampia tulipaikkoja sekä laavuja. Viimeisimpien tietojen mukaan lähes kaikki rakennelmat alueella on täysin lahoja, joten ei ole suuresti merkitystä nautimmeko lounaan kannon päällä istuskellen vai niinkutsutulla laavulla.

Ylitettyämme "Rannimmainenmurusta"-nimisen tunturin (wtf?) olemme jo voiton puolella, matkaa tuvalle olisi enää noin 5 kilometriä. Tässä vaiheessa epätoivo on kuitenkin jo vallannut mielen ja heittäytyminen kivillä täytetyn rinkan kanssa jokeen tuntuu helpoimmalta vaihtoehdolta selvitä päivästä. 

Mikäli pääsemme yli itsetuhoisista ajatuksista ja selviämme tuvalle, pääsemme ylittämään tuvan edustalla olevan riippusillan. Sillalta voimme ihailla vasemmalla puolella kasvavaa neuvostometsää sekä huudella venäjänkielisiä solvauksia naapurivaltiomme asukkaiden iloksi - Sanakirja siis mukaan!

Iltaohjelma edellisen illan tapaan. Ruokaa sekä nuotiolla hömpsyttelyä.


Keskiviikko 20km


Aamupuurojen jälkeen yritämme saada itsemme taas liikkeelle. Jäljellä olisi 20 kilometriä märässä maastossa rämpimistä takaisin autolle, mikä tuntuu mahdottomalta. Illalla odottavat juhlat saa kuitenkin pistämään töppöstä toisen eteen.

Hieman ennen puoltaväliä saavumme näköalatasanteelle josta aukeaa upea näkymä Nuorttijoen laaksoon. Oranssina loistavat ruskan kultaamat puut sekä tulipunainen maaruska jylhillä rinteillä on jopa epätodellinen - voiko tällaista olla? Tätä ei tarvitse kauaa pähkäillä, hernerokkasumu peittää jokilaakson ja tuskin näemme edes omia käsiämme. Jatkamme matkaa tuumien "tää olis varmaan hieno paikka".

Lounaan jälkeen jatkamme matkaa kohti etelää. Noin viisi kilometriä ennen päätepistettä ohitamme Hirvashaudan autiotuvan jossa keittelemme kahvit ja lepuutamme jalkojamme. Tuvan jälkeen seurailemme Hirvashaudanojaa kohti lähtöpisteessä sijaitsevaa kahluupaikkaa ja autoa.

Saavuttuamme autolle ja pidettyämme huoltotauon jatkamme matkaa pieniä metsäteitä pitkin Tuntsan erämaassa sijaitsevaan tunnelmalliseen Tuntsan Pubiin jossa kuuma sauna, ja kylmät juomat jo odottelevat gaalavieraita.  

Oppaat

Anchor 3

Teija

Retkikunnan luottosuunnistaja ja aito lapinkävijä. Mukana AsTe-matkoilla jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan.

  • Black Twitter Icon
Teija.jpg

Asko

Drama queen ja retken valokuvaaja. AsTe-matkojen toinen perustajajäsen.

  • Black Twitter Icon
Minä.jpg

Ruokalista

Anchor 4

Maanantai

ILLALLINEN
Poronkäristys & perunamuusi, puolukkahilloa


Juomasuositus: Highland Bird Blended Scotch Whiskey
tai
Pramia Metsänhenki luomuyrttilikööri

 

 

Tiistai

AAMIAINEN
Kaurapuuro, voileipä


VÄLIPALA
Real Turmat Lapskaus


LOUNAS
Tonnikalaa thaimaalaisittain & basmatiriisiä

VÄLIPALA
Proteiinipatukka/suklaa/pähkinää

ILLALLINEN
Intialainen peruna-kanacurry


Juomasuositus: Highland Bird Blended Scotch Whiskey
tai
Pramia Metsänhenki luomuyrttilikööri
 

Keskiviikko

AAMIAINEN
Kaurapuuro, voileipä

VÄLIPALA
Chicken noodles annospussi

LOUNAS
Italianpata

VÄLIPALA
Proteiinipatukka/suklaa/pähkinää

ILLALLINEN
Nuotiomakkaraa, perunasalaattia

Juomasuositus:
Kuohuviini, Valkoviini, Punaviini, Siideri, Lonkero, olut, Metsänhenki sekä viski.

Gaala

“Here’s to the nights we don’t remember and the friends we won’t forget.”

Anchor 5

 Matka huipentuu Tuntsan Pubissa sekä Saint Elmos´s Night yökerhossa järjestettävään Gaalaillalliseen

keskiviikkona klo 20-04. Illan ajan musiikista vastaavat mm. Souvarit ja muut lapinkävijöiden suosikit. Puolen yön jälkeen tunnelman räjäyttää kattoon tanssilattioiden ysinoikeutettu kuningatar Paula Koivuniemi!

Ohjelma

19:30 Tervetuliaismaljat

20:00 Sauna 

22:00 Illallinen laavulla

00:00 Pubi sulkeutuu ja siirrymme jatkoille Saint Elmo´s Night Yökerhoon jossa ilta jatkuu pikkutunneille.

00:30 Paula Koivuniemi

Huomaathan että Gaala-iltaa varten tarvitsemasi juhlavaatteet voit jättää autolle vaelluksen ajaksi. Autolla säilyvät myös mm. pyyhkeet sekä shampoot saunailtaa varten.

Paula Koivuniemi

Saint Elmo´s Night

Keskiviikkona 8.9.2021

Showtime 00:30

Vapaa pääsy & open bar!

Hyvä tietää

Anchor 2

Olemme koonneet tähän muutamia tärkeitä asioita, jotka sinun on hyvä tietää ennen matkalle lähtöä.

Tutustu alla oleviin ohjeisiin niin matkasi voi onnistua

 

 

Paikalliseen kulttuuriin perehtynyt ja järjestelykykyinen opas on mukavan ja antoisan matkan paras tae: hän huolehtii puolestasi käytännön matkajärjestelyistä, joten voit kaikessa rauhassa nauttia matkasta ja sen kohteista. Mikäli toivot matkallasi yllämainitun kaltaisen ammattitaitoisen oppaan palveluita, suosittelemme käyttämään jotakin toista matkanjärjestäjää.

Mikäli kuitenkin valitset matkamme, jätä kotiväelle tieto matkaohjelmastasi sekä majoituspaikkojesi osoitteet ja puhelinnumerot, jotta sinuun saadaan hätätapauksessa yhteys. Matkakohteissamme ei pääsääntöisesti ole matkapuhelinverkkoa.

AsTe-matkat ei vastaa mistään. Emme myöskään vastaa reklamaatioihin.

Kiitos kun valitsit AsTe-matkat. Turvallista matkaa!

bottom of page